torsdag 15 mars 2012

Köttfärsdag - trots köttlarm!

Tja, jag bryr mig ju inte om de "köttlarm" som det skrivs en hel del om nu. Annat än att jag tycker det är irriterande och synd att det  läggs så mycket pengar på dålig "forskning" och att tidningarna sen skriver helt okritiskt om det.
Här står det mer:
http://www.annahallen.se/stoppa-lchf-hysterin-varfor
http://www.kostdoktorn.se/lever-ohalsosamma-kottatare-kortare-liv/  Kostdoktorn länkar till DN och SVD också.
Känner man, som jag, för att läsa ännu mer kan man läsa här: http://garytaubes.com/2012/03/science-pseudoscience-nutritional-epidemiology-and-meat/
Lite ledsen blev jag över att kloka Ulrika skriver så negativt om kött. Men kanske ligger det nåt i det ändå? Kanske för vissa med blodgrupp A tex... http://rasmart.se/go-nuts-och-tank-igenom-kottet/  Hur som helst tänker jag ju definitivt en hel del på vilket kött jag äter även om jag är övertygad om att inte allt "vitt" kött eller odlad fisk är nyttigare än "rött" kött. Vad nu den indelningen säger. Här står det mer intressant om det. http://blogg.ralfsundberg.se/#post10
Jag tror att oavsett vilket djur kan kvaliteten variera på köttet variera och jag tror ju också att vi beroende på genuppsättning (och blodgrupp) mår bra av olika saker. Ja, det finns mycket att skriva om det här men det tänker jag inte göra nu.

Frukost: Pancakes (alldeles för många), sylt, smör...
Mellanmål: Kaffe med mjölk.
Lunch: Färdiga köttbullar (naturbetes från Gotland), ärtor, LCHF-pasta, två soltorkade tomater, två bitar vit choklad. Fy och usch. Var så sugen och de låg i byrålådan. Men nu är det slut på den chokladen i alla fall.
Mellanmål: Kvarts äpple, 0,5 dl keso, pumpafrön, ca 2 tsk, kaffe med mjölk
Middag: Chili con carne på KRAV-köttfärs, , KRAV-tomatkross, KRAV-vitabönor, KRAV-lök och KRAV-morot. He, he. Brukar inte skriva ut KRAV för det brukar alltid vara det på det mesta vi äter men kände för det just med tanke på köttfärsen och det jag skev längre upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar